Blogi

Liit töötas e-poodidele välja isikuandmete töötlemise tingimused

- Author  

Eesti E-kaubanduse Liit koondab ligi 400 usaldusväärset e-kauplejat ja suunanäitajat. Kasvatame e-kaubandust koos!

Tõnu Väät
- Autor  
Tegevjuht

Alates 25. maist 2018 hakkas Euroopa Liidus kehtima otsekohalduv isikuandmete kaitse üldmäärus 2016/679, mis tõi kaasa muudatusi e-poodide andmetöötluses ja privaatsustingimustes.

E-kaubanduse Liit ja advokaadibüroo Hedman Partners töötasid e-poodidele välja universaalsed isikuandmete töötlemise tingimused, mis on kõigile tasuta kasutamiseks. Tingimused on kooskõlastatud Andmekaitse Inspektsiooniga ning saadaval eesti, vene ja inglise keeles.

“Liidu missiooniks on aidata kaasa e-kaubanduse arengule ja ausale konkurentsile Eestis. Varasemalt oleme koostöös advokaadibürooga Hedman Partners välja töötanud näidismüügitingimused kolmes keeles, mis on e-poodide seas leidnud hea vastuvõtu ja laialdaselt kasutusel. Isikuandmete töötlemise tingimused on kohustuslikud igas e-poes ja liidu panus aitab vähendada ettevõtete halduskoormust ning juriidilisi kulusid,” kommenteeris E-kaubanduse Liidu tegevjuht Signe Kõiv.

Alates 25. maist 2018 hakkas Euroopa Liidus kehtima otsekohalduv isikuandmete kaitse üldmäärus 2016/679, mis tõi kaasa muudatusi e-poodide andmetöötluses ja privaatsustingimustes.

E-kaubanduse Liit ja advokaadibüroo Hedman Partners töötasid e-poodidele välja universaalsed isikuandmete töötlemise tingimused, mis on kõigile tasuta kasutamiseks.

Tingimused on kooskõlastatud Andmekaitse Inspektsiooniga ning saadaval eesti, vene ja inglise keeles."Liidu missiooniks on aidata kaasa e-kaubanduse arengule ja ausale konkurentsile Eestis.

Varasemalt oleme koostöös advokaadibürooga Hedman Partners välja töötanud näidismüügitingimused kolmes keeles, mis on e-poodide seas leidnud hea vastuvõtu ja laialdaselt kasutusel.

Isikuandmete töötlemise tingimused on kohustuslikud igas e-poes ja liidu panus aitab vähendada ettevõtete halduskoormust ning juriidilisi kulusid," kommenteeris E-kaubanduse Liidu tegevjuht Signe Kõiv.

Tingimusi tuleb täiendada vastavalt ettevõtte profiilile ja tegevusele (NB! pööra tähelepanu punases kaldkirjas tekstidele). Samuti peab e-pood kontrollima, et tingimustes kirjeldatu vastaks e-poe tavapärastele äriprotsessidele ja kasutama vaid sellist tekstilist osa, kus kattuvus esineb.

Soovitame tingimused e-poodi lisada näiteks jalusesse iseseisvale sisulehele (Privaatsussätted, Isikuandmete töötlemine vms), sest isikuandmete töötlemine kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil ei vaja eraldi nõusoleku küsimist ja on informatiivse loomuga.

Juhul, kui ettevõte töötleb isikuandmeid suuremas ulatuses, kui seda nõuab müügilepingu täitmine (nt turunduslik profileerimine), on eraldi nõusoleku küsimine vajalik.

Täiendavalt valmistab E-kaubanduse Liit koostöös advokaadibürooga Hedman Partners ja digiturundusagentuuriga Holini ette eraldi tingimused küpsiste kasutamise kohta kodulehel.

Küpsiste kasutamise tingimused on tasuta kasutamiseks vaid E-kaubanduse Liidu liikmetele. Loe liitumise kohta lähemalt: SIIT. Detailsemad juhendid ja näidismüügitingimused e-kauplejatele on saadaval: SIIN.

Signe KõivTegevjuhtEesti E-kaubanduse Liit+372 5023 456signe@e-kaubanduseliit.eee-kaubanduseliit.ee

Loe veel uudiseid sellest kategooriast

Uudised otse e-kaubanduse mootorist

Kõik uudised

Liitud liiduga juba täna ja saad palju hüvesid

Oleme pädevad

Teame täpselt mis e-kaubanduses toimub ning kuidas seda äri arendamiseks kasutada. Jagame neid teadmisi hea meelega ülevaadete, uuringute ja koolituste kaudu. Et kasvamine ja ostmine oleks lihtsam.

Oleme usaldusväärsed

Eesti e-kaubanduse maine ja käekäik on meile olulised. Seisame selle eest, et Eesti e-kaubandus vastaks headele tavadele ja kõrgetele kvaliteedistandarditele. See on kasulik nii ostjale kui müüjale.

Oleme turvalised

Muudame koos e-kaubanduse turvalisemaks. Meie “Turvaline ostukoht” kvaliteedimärgis tagab ostjale kontrollitud ja rangetele tingimustele vastava ostukogemuse ning tõstab müüja usaldusväärsust ja parandab mainet.

Liitu liiduga

E-poed mida saad usaldada.

“Turvaline ostukoht” kvaliteedimärgis tagab ostjale kontrollitud ja rangetele tingimustele vastava ostukogemuse.

Tutvu kvaliteedimärgisega