Soovitame Tasuta e-kaubanduse videokursus →

Uudised

Muudatused e-kaubanduse seadusandluses aastal 2021

October 21, 2021

- Author  

Eesti E-kaubanduse Liit koondab rohkem kui 500 usaldusväärset e-kauplejat ja suunanäitajat. Kasvatame e-kaubandust koos!

Tõnu Väät
- Autor  
Tegevjuht

Toome välja mõned suuremad ja olulised lähiaja seadusemuudatused, mis mõjutavad e-kaubanduse sektorit Euroopa Liidu majandusruumi piires.

  1. 1. jaanuarist 2021 Ukst tellides tuleb üle 22 eurose saadetise pealt tasuta käibemaks ning üle 150 eurose väärtusega saadetise puhul ka tollimaks (juhul, kui ei tõestata, et toode on toodetud UKs)
  2. 1. jaanuarist 2021 hakkas kogu Euroopa Liidus kehtima e-ostja turvalisema autentimise nõue, mis tähendab sisuliselt kliendi autentimist internetipangas ning lihtsa krediitkaardi andmete sisestamise teel enam e-ostelda ei saa
  3. 1. juulist 2021 kaob ära kolmandatest riikidest EUsse (k.a. Eestisse) alla 22 eurose väärtusega saadetiste käibemaksu vabastus
  4. 2020 on ära kaotatud õigus inimesi ilma nõusolekuta suunata IP aadressi põhiselt teisse e-poodi (näiteks Soome IP aadress .ee lõpuga e-poest .fi jm.)
  5. Euroopa Liit on võtnud suunise müügivahendusplatvormide läbipaistvusele äriteenustes- näiteks tuleb äriteenuse kasutajatele anda selge ülevaade, kuidas näiteks pakkumisi reastatakse, hinnastusmudel toimib jm. Lisaks soovitakse lisada suuremat äriklientide kontrollimise kohustust- näiteks igakülgse koostöö tegemist ametiasutustega, ärikliendi tausta ja tema teie platvormil müüdavate toodete seaduslikkuse suuremat kontrolli jm.
  6. Euroopa Liit on otsustanud kehtestada alates 2025. aastast puuetega inimestele ligipääsetavuse võimalused ka e-poodidele (fondi suurused, piisavad kirjeldused jm. millega tasuks arvestada lähiajal arenduste käigus).

E-kaubanduse Liit on aastaid toetanud kolmandate riikide ehk väljastpoolt EUd kauplejate müügi maksustamisest sarnaselt EU siseste müüjatega ning seega ebavõrdsuse kaotamist.

Samamoodi oleme teinud mitmeid ettepanekuid ja soovitusi rohkem ettevõtjate õiguste kaitsmisel ja mitte ülemäärase koormamisega, lähiajal rakendatavate seaduste raames. Kui sul on kehtivate ja tulevaste seaduste kohapealt murekohti, häid ettepanekuid, soovitusi, võta julgelt ühendust ja aita meil sind aidata!

E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät, tonu@e-kaubanduseliit.ee

Loe veel uudiseid sellest kategooriast

Uudised otse e-kaubanduse mootorist

Kõik uudised

Liitud liiduga juba täna ja saad palju hüvesid

Oleme pädevad

Teame täpselt mis e-kaubanduses toimub ning kuidas seda äri arendamiseks kasutada. Jagame neid teadmisi hea meelega ülevaadete, uuringute ja koolituste kaudu. Et kasvamine ja ostmine oleks lihtsam.

Oleme usaldusväärsed

Eesti e-kaubanduse maine ja käekäik on meile olulised. Seisame selle eest, et Eesti e-kaubandus vastaks headele tavadele ja kõrgetele kvaliteedistandarditele. See on kasulik nii ostjale kui müüjale.

Oleme turvalised

Muudame koos e-kaubanduse turvalisemaks. Meie “Turvaline ostukoht” kvaliteedimärgis tagab ostjale kontrollitud ja rangetele tingimustele vastava ostukogemuse ning tõstab müüja usaldusväärsust ja parandab mainet.

Liitu liiduga

E-poed mida saad usaldada.

“Turvaline ostukoht” kvaliteedimärgis tagab ostjale kontrollitud ja rangetele tingimustele vastava ostukogemuse.

Tutvu kvaliteedimärgisega